luni, 11 februarie 2013

Despre castravete - sfaturi utile

Castravetele nu este numai o legumă potrivită pentru salate şi mâncărurile uşoare de vară. Aceasta legumă are proprietăţi uimitoare care te pot scăpa din situaţii jenante în viaţa ta cotidiană. Iată mai jos câteva lucruri interesante despre castravete :
1. Castraveţii sunt legume care conţin majoritatea vitaminelor de care ai nevoie într-o zi. Un singur castravete conţine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc.
2. Te simţi obosit după-amiaza? Uită de cafea sau alte băuturi energizante şi mănâncă un castravete. Castraveţii sunt o bună sursă de vitamine B şi carbohidraţi care îţi vor reda energia de care ai nevoie până la finalul zilei. 
3. Te-ai săturat de aburul de pe oglinda din baie care apare de fiecare dată când te speli? Atunci încearcă să freci oglinda cu o felie de castravete. Acesta nu numai că va elimina foarte repede aburul, dar va oferi băii tale o aromă proaspătă de spa. 
4. Melcii dau târcoale grădinii tale şi fac ravagii printre răsadurile tale? Atunci pune într-o farfurie de tablă câteva felii de castravete şi grădina ta va scăpa întreg sezonul de dăunătorii nepoftiţi. Chimicalele din castravete reacţionează cu aluminiul farfuriei şi emană un miros imperceptibil pentru oameni, dar care este neplăcut pentru dăunătorii care vor elibera zona.
5. Vrei să elimini celulita într-un mod cât mai rapid înainte de a merge la piscină sau la plajă? Ei bine, tot castravetele te va salva. Freacă câteva felii pe zonele problemă şi în câteva minute pielea ta va arăta mult mai bine. Substanţele din castravete au un efect pozitiv asupra colagenului din piele, care va face ca pielea şi tenul tău să fie mai ferm şi mai compact. Astfel vei reduce semnele vizibile de celulită şi chiar şi ridurile. 
6. Vrei să eviţi mahmureala sau durerile de cap? Mănâncă o bucată de castravete înainte de culcare şi te vei trezi proaspăt şi fără dureri. Castraveţii conţin suficiente cantităţi de zahăr şi vitamină B care vor înlocui pierdea nutrienţilor din corp, în momentele intense. Cu un singur castravete vei menţine echilibrul nutrienţilor din corpul tău şi vei evita atât durerile de cap, cât şi mahmureala. 

7. Eşti la cura de slăbire şi simţi că foamea îţi dă târcoale? Consumă câteva felii de castravete. Aceştia au fost folosiţi timp de secole de către exploratorii europeni pentru mese mici, care să le ofere nutrienţii de care au nevoie şi să prevină apariţia înfometării.
8. Ai o întâlnire imporatantă, însă ai realizat că nu ai timp să îţi cureţi pantofii? Atunci freacă o felie de castravete proaspăt pe pantofi. Chimicalele din această legumă îţi vor face pantofii să stralucească şi vei ţine la distanţă şi apa. 
9. Dacă ai probleme cu scârţâitul balamalelor de la uşi, aplică puţin suc de castravete pe zona problemă. Vei vedea că scârţâitul va dispare. 
10. Eşti stresat? Nu ai timp pentru câteva momente de relaxare? Taie un castravete în mai multe felii pe care le pui într-o oală cu apă fierbinte. Substanţele din acesta vor reacţiona cu apa fierbinte şi vor emana o aromă proaspătă şi relaxantă. Ştiinţific este demonstrat că aceasta aromă reduce stresul mămicilor şi celor care se pregătesc pentru examene. 
11. Tocmai ai mâncat în pauza de masă de la serviciu şi nu ai gumă de mestecat sau bomboane mentolate? Ţine apăsată o felie de castravete în gură. Chimicalele din această legumă vor elimina bacteriile care sunt responsabile de mirosul neplăcut. 
12. Cauţi o soluţie „verde" pentru a curăţa robineţii, chiuvetele sau alte obiecte din oţel? Freacă obiectele respective cu o felie de castravete. Nu numai că robineţii şi chiuvetele tale vor luci de curăţenie, dar astfel nu îţi vei distruge degetele şi unghiile cu substanţe toxice. 
13. Ai scris ceva cu stiloul sau cu pixul şi ai făcut o greşeală? Cu coaja unui castravete şterge încet greşeala de scris. Aceeaşi metodă o poţi folosi şi pentru creioane sau markere.
Un articol de: Avr. Tudor

5 comentarii:

  1. Ador castravetii cu branza...
    Cand ai timp poti intra pe blogul meu http://armoniesisanatate.blogspot.ro/ si numai daca vrei te invit sa participi la aceasta leapsa.te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai un blog interesant si promit ca intru cu drag in jocul tau:). Numai bine, dr.Mag!

      Ștergere
  2. Ce blog frumos ai! mă bucur să te "cunosc"...
    Şi oraşul este frumos, aveam altă impresie despre el, îţi mărturisesc cinstit - nu prea bună...
    Sunt un exemplu de ignoranţă -mea culpa! Şi iertare vasluienilor!

    Te iau la mine!
    Duminică plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca suntem undeva la capatul pamantului din multe puncte de vedere dar la capitolul "design orasenesc" s-a lucrat destul de mult si chiar a meritat efortul pentru ca a iesit un oras frumos si ingrijit. Sper sa evoluam si in alte directii:). Parerea ta este si parerea altora si trebuie sa muncim mai mult sa ne schimbam imaginea. Multumesc ca ma iei cu tine:)!

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere